Coffee, Tea & Pottery

Tea Talk


1. Number of men and women who drink tea every morning Answer: 2 Billion

2
. Total amount of tea produced every year worldwide Answer: 3,000 million tons

3. What tea's caffeine amount is significantly less than found in coffee. The low amounts of caffeine promote blood flow to the brain without over stimulating the heart. It can sharpen mental focus and concentration. Answer: Red Tea

4. What tea is well known for its aromatic flavor. If you add mints like peppermint and spearmint, your tea is not just well-flavored it’s relaxes your mind. It’s also an excellent combating agent for upset stomach. Answer: Mint tea


5. What tea is well-known for its abilities to reduce nausea and indigestion? It also soothes nerves and makes you calm. People who are hyperactive by nature will find it quite beneficial as it stabilizes their moods. If you have insomnia, a cup of Chamomile tea is just right to bring on that sound sleep. Answer:Chamomile tea

6. Can drinking tea help reduce the risk of heart attackAnswer: Yes

7. Can Tea also help protect you against cardiovascular and degenerative diseases. Answer: yes

8.What tea has been found to improve bone mineral density and strength. Answer:Green tea

9.
What kind of tea has extremely low caffeine content and is great for circulation? Answer: Black tea

10. What kind of tea is good for your heart? Answer: Green tea
The antioxidant in green tea, EGCg, speeds up the recovery of heart cells and minimizes cell death after a heart attack or stroke. Green tea is also associated with a reduced risk of coronary artery disease because its high quantity of antioxidants, namely flavonoids, may reduce the amount of cholesterol in the artery wall. Tea acts as an anti-inflammatory and improves blood vessel function.




Canadian Living;Coffee and tea statistics